Sunday, October 14, 2012

Minu Hispaania, 2. päev

Vot sellised hommikud ongi perfektsed. Tõnis käis väheke hommikusel jalutuskäigul päikesetõusu pildistamas ja ma valmistasin samal ajal salati ja võikud ja kohvi. Nii mõnus on värske õhu käes süüa, päike soojendamas. No tõesti ei anna külma Eestiga üldse võrrelda.

Pisike Tropical Storm
Kuna päike tõesti küttis, siis sain isegi pool tunnikest basseini ääres päevitada. Päris tihti kaob siin aga päike pilve taha ka ära, niiet otsustasime siiski lihtsalt linnapeale jalutama minna. Käisime mõlema ranna ääres ja tegime üliilusatest vaadetest pilte. Nii maaliline on see kõik siin, mäed ja kaljud ja puhas sinine vesi...
Siestade aeg on ka nii lahe. Tänavad lähevad lõuna paiku lihtsalt täiesti tühjaks ja ainsad, kes ringi jalutavad, on turistid. Enamus poode pannakse kinni ja paljud on üldse teisipäeviti suletud, uksel on ainult silt, et teisipäeviti suletud, et kogu personal saaks puhata.

Mõtlesime jälle, et peaks kuskil väljas lõunat sööma, aga kuna me JÄLLE ei suutnud otsustada, kuhu sisse astuda, siis käisime jälle hotelli juures Supermercados ja ostsime pitsat ja mingeid huvitavaid ravioole (Gorgonzola ja pähklitega...). Ravioolid jäid veel alles, jäävad mõneks järgmiseks päevaks.

See jalutuskäik ja täis kõht tegid parajalt uniseks, niiet tegime ka ise ühe 1,5-tunnise siesta.

Long Island Ice Tea Hispaania moodi..
Seekord otsustasime õhtul ka välja minna ja ööelu nautida. Jalutasime põhilise ranna ehk Platja de Lloret juurde ja istusime kohalikku rannabaari maha. Seal müüakse hiiiiiglaslikke kokteile. Mina otsustasin Tropical Stormi kasuks, mis oli midagi Pińa Colada sarnast, ainult koos jäätisega. Tõnis tahtis esimest korda Long Island Ice Tead proovida... XL suurusena... teadagi, kes pärast veidi rohkem purjus oli.

Õhtune aeg oli muide ainus, kus otsustasime pikkade pükstega välja minna, kuigi isegi siis hakkas nendega palav. Kohalikud käivad siin 28-kraadise palavusega ka pikkade riietega, nende jaoks on vist tõesti sügis...

No comments:

Post a Comment